Detalj sa meča Trentino - Peruđa (CEV)
Detalj sa meča Trentino - Peruđa (CEV)

Lisinac i Podraščanin igraju za evropsku titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 09:49

Trentino u spektakularnom polufinalu izbacio Peruđu koju vodi Nikola Grbić

Utakmica koja će se prepričavati i koje će se navijači Trentina uvek rado sećati. Duel sa Peruđom je bilo teško i gledati, a kamoli biti na terenu i igrati šest setova. Možda zvuči brojka čudno, ali jeste ih bilo toliko... Pet je odigrano u zvaničnom delu meča, a šesti je bio zlatni set koji je odlučivao o superfinalisti. Trentino je smogao snage da dobije taj period - 17:15, pa će Srbija u Ljubljani 22. maja imati za koga da navija. Srećko Lisinac i Marko Podraščanin drugu godinu za redom dolaze do meča za evropsku titulu!

Prvi polufinalni okršaj dobila je ekipa koju vodi Anđelo Lorenceti - 3:2, pa se u revanšu očekivalo da Nikola Grbić baci sve najjače karte na teren kako bi izborio finale koje se od njegovog tima očekivalo. Peruđa je odlično otvorila utakmicu, ali je sredinom seta stigao sjajan odgovor Trentina, pre svega mladog Alesandra Mikjeleta. Prolazio je u napadu kako je hteo, za razliku od glavne zvezde sa druge strane Vilfreda Leona, koji se mučio i u realizaciji napada i na servisu, koji važi za njegovo glavno oružje.

Izabrane vesti

Na krilima mladih italijanskih igrača Mikjeleta i Lavije, a uz veliku pomoć iskusnijih Podraščanina, Lisinca i Kažijskog ekipa Trentina je povela 2:1 u setovima i samo još jedan korak joj je bio potreban da overi finale. Međutim, Grbićeva četa je imala šta da ponudi u trenucima kada je bila na ivici provalije. Anderson je odigrao gotovo savršen četvrti set, imao je prolaz u napadu 10-9. Leon se razigrao - pet poena je osvojio u napadu, odservirao jedan as, upisao blok... Zajedno su izborili izjednačenje i igranje taj-brejka. Uspeli su i taj period da dobiju i da produže susret na još jedan...

U dramatičnom zlatnom setu kao pobednici su napustili teren igrači Trentina. Ogromne zasluge idu i na račun našeg tandema, koji je ponovo pokazao klasu i boriće se za najvredniji klupski evropski trofej. Podraščanin i Lisinac su zabeležili po deset poena, Mikjeleto je bio najbolji sa 25, dok je Lavija upisao 19. Na drugoj strani Leon je imao 24, a Anderson jedan manje.

Za trofej će se Trentino boriti baš kao i prošle sezone sa poljskom Zaksom. Samo ovog puta na klupi tog kluba neće biti Nikola Grbić, kome su sada presudili u polufinalu.


tagovi

Srećko LisinacMarko PodraščaninCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara